Charlotte de Neergaard
BALLETCOACH
4180 Sorø
Mobil 23 24 86 12

charlotte@intelligentfitness.dk
www.intelligentfitness.dk 
 INFO

 Undervisning

 Nyhedsbrev

 Links & galleri

 Startside

Undervisning og træning

Holdundervisning: Sorø Balletforening + Balletskolen i Næstved

Individuel træning og hjemmetræning: BalletFitness®

 

Til individuel træning/hjemmetræning skal du bruge:

- gulvplads, ca. 2 x 2 meter
- en BalletFitness®-barre (1,5 meter lang)
- et fast underlag (trægulv/vinyl, 1 x 1,5 meter)
- en monitor med lyd (tv-skærm/tablet/pc)
- BalletFitness® online træningsprogram
- sokker, der kan glide på gulvet (el. bløde balletsko), træningstøj og vanddunk.


Nedenfor finder du følgende oplysninger:

Hvordan foregår en balletlektion?
Hvem kan deltage?
Praktiske oplysninger

Oplysninger om Charlotte og baggrunden for SeniorBallet/MotionsBallet/BalletFitness finder du under afsnittet INFO.


Hvordan foregår en balletlektion?

En traditionel balletlektion varer som regel 1½ time. Første halvdel bruger vi på stangskolen, som er øvelser ved barren. Stangskolen er hele grundlaget for ballet; det kan sammenlignes med at lære alfabetet at kende, inden man kan skrive hele ord og sætninger. I stangskolen gennemarbejder vi kroppen med fokus på fødder, ben og arme på den ene side og kropsholdning med støtte fra kernemuskulaturen på den anden side. Efter stangskolen strækker vi af og laver evt. nogle få floorbarre- eller pilates-øvelser. (Floorbarre er stangskole-øvelser udført liggende på gulvet.)

Anden halvdel af lektionen foregår ude på gulvet. Alt efter hvilket koncept, du har valgt, vil du få undervisning i bevægelser/små trinkombinationer, der bygger videre på grundtræningen fra stangskolen. Det hele bindes sammen af den skønne klassiske musik.


Hvem kan deltage?

Motionsballet er for voksne fra 16-50 år og SeniorBallet er for voksne over 50 år. Alderen henviser til den biologiske alder (ikke den kronologiske) og skal forstås meget bredt, dvs. hvis du er i fin form og frisk, kan du sagtens være med på et MotionsBallet-hold, selv om du er over 50 år (og modsat). Forskellen på de to grupper ligger i træningsintensitet og belastningsgrad.

BalletFitness® er for alle, der vil have ca. 1 times effektiv styrke-, konditions- og smidighedstræning til behagelig klavermusik.

For personer, der lider af en skavank, er højt oppe i alderen eller på anden måde har brug for særligt hensyn, kan vi tilbyde behandlende træning.

Alle hold er naturligvis for begge køn.


Praktiske oplysninger

Bløde balletsko eller sokker samt tøj, du kan bevæge dig i. Det må gerne sidde til, fx gamacher og en t-shirt. Tag ekstra tøj, benvarmere og uldsokker på om vinteren, så musklerne ikke bliver kolde.