SBFtræningskoncepter

SeniorBallet

Alle kan finde et koncept og en undervisningsform, der passer.

Læs mere om de 7 forskellige træningskoncepter og de 3 forskellige undervisningsformer længere nede på denne side.

Du finder yderligere oplysninger om selve undervisningen her: Undervisning.

FORM
Du kan modtage undervisning på 3 forskellige måder:

INDHOLD
Du kan vælge mellem disse koncepter inden for hver af de 3 undervisningsformer (se detaljerede konceptbeskrivelser længere nede):

1) HOLD er et kursusforløb for flere deltagere inden for samme niveau, koncept og aldersgruppe. Du bliver en del af et fællesskab på et fast undervisningshold med ligesindede. At træne sammen har en stærkt motiverende effekt, fordi det er inspirerende og giver ekstra energi.


2) SOLO er undervisning med dine fysiske udfordringer og problemstillinger i centrum. Du får personlig undervisning og træning samt dit eget hjemmetræningsprogram med få opbyggende, men virkningsfulde øvelser tilrettelagt efter dit behov. 1 eller maks. 2 deltagere ad gangen.

3) DROP-IN er ekstra træning til dig, der allerede er tilmeldt et fast undervisningshold. Du vil ikke blive undervist i den tekniske udførelse af trin og bevægelser, men udelukkende få vist trinsammensætningerne. Du vil opleve en effektiv lektion med mange trin og god energi.
Hvad skal jeg starte med?

 

 

Hvis du aldrig har danset ballet før, skal du starte med den uddannende træning: INTRO, FITNESS, BEVÆG eller den behandlende træning: HENSYN.

Herefter kan du fortsætte med den vedligeholdende træning: BALANCE, KONDI, FITNESS.

For de øvede/semi-professionelle vil KLASSISK være det rigtige valg.

Læs mere om, hvad der kræves på de forskellige niveauer - se niveau-oversigt her.

 

   

INTRO er for nybegyndere. Formålet med kurset er at lære dig ballettens grundteknik og træningsmetode at kende. Efter INTRO-kurset vil du være i stand til at følge med på BALANCE-hold og KONDI-hold. INTRO kan gentages, så tit du vil, for at få ro og tid til at automatisere de grundlæggende bevægelser og teknik.

 

BALANCE er langsomme, styrkefulde og kontrollerede bevægelser. Lektionen indeholder alle elementer fra den klassiske ballettræning, men du får flere langsomme adagio-øvelser og færre hurtige allegro-øvelser. BALANCE er et godt alternativ/supplement til Tai Chi/Qigong.

 

KONDI er kardio- og konditionstræning. Lektionen indeholder alle elementer fra den klassiske ballettræning, men du får flere hurtige allegro-øvelser og spring og færre langsomme adagio-øvelser. KONDI er et godt alternativ/supplement til løb eller anden sportsudøvelse.

 

KLASSISK indeholder alle elementer fra den klassiske, professionelle ballettræning. Efter stangskolen får du både langsomme adagio-øvelser, drejninger/vals, små spring, allegro-spring og store spring over gulv, dog under hensyntagen til aldersgruppen (motionsballet eller seniorballet).

 

FITNESS er funktionel styrketræning med fokus på spændstighed og en bæredygtig holdning. Dette hold er for dig, der vil træne din styrke og muskulære kropskontrol uden brug af maskiner. Du får dynamisk og stabiliserende træning (core) i enkle øvelser, der giver sved på panden.

 

BEVÆG er grundlæggende bevægelære med undervisning i, hvordan du står, går og bevæger dig optimalt. Du får spændstighedstræning og de 7 trin til en god holdning, som modvirker sammenfald og uhensigtsmæssig brug af kroppen og i stedet giver en sund kropsholdning.

 

HENSYN står for hensyntagende undervisning. Det er for dig med fysiske udfordringer i bevægeapparatet eller med behov for særlig træning som supplement til en passiv behandlingsform eller med behov for hjælp til særlige genoptræningsøvelser fra en behandler.

 


Her finder du flere oplysninger:

Formålet med SeniorBallet/MotionsBallet

Hvad er SBF-træning?

Hvorfor er SeniorBallet/MotionsBallet god træning?

Charlottes baggrund

Hvad er forskellen på MotionsBallet og SeniorBallet? Se her: Hvem kan deltage?

Du finder yderligere oplysninger om selve undervisningen her: Undervisning

Retur til INFO