Charlotte de Neergaard
BALLETINSTRUKTØR

4180 Sorø
Mobil 23 24 86 12

c.neergaard@gmail.com
www.balletfitness.dk
www.motionsballet.dk
www.seniorballet.dk
    Om SeniorBallet

 Undervisning

 Nyhedsbrev

 Links & galleri

 Startside

MotionsBallet/SeniorBalletVideo om Ballet Fitness

KOM I FORM SOM EN DANSER!

BalletFitness er for dig, der vil have fysik og kropsbevidsthed som en danser, men ikke gider lyserøde trikot, tylskørter og fimsede bevægelser.

Dansere har en helt unik kropskontrol, en smuk kropsholdning, indre og ydre styrke og ikke mindst en rigtig god kondition.

I BalletFitness træner vi ved barren med alle de sunde og opbyggende træningselementer fra ballet og med den gode kropsholdning som omdrejningspunkt.


Det er 1 times effektiv styrke- og konditionstræning, der giver sved på panden og en god følelse i kroppen. Vi glæder os til at se DIG!

PS. BalletFitness er genialt som forberedelse/opvarmning til andre dansestilarter - du bliver en bedre danser, hvis du starter med BalletFitness.

Ballet er SBF-træning, som giver dig en stærkere og smidigere krop, bedre centrering/balance, en rankere holdning og en forbedret danseteknik generelt.

Du får sundere fødder, arme og ben, bedre kondition, øget intelligens og hukommelse. Træningen foregår til klassisk og enkel klavermusik.

I ballet får du hele pakken!
Læs mere

Her kan du prøve BalletFitness

Sorø Balletforening

Balletskolen i Næstved v. Sofie Blond

Believe Dance, Slagelse v. Mette Buchwald Hansen

DOF Vestegnen (Kbh.)

FOF Slagelse

FOF Køge


FAQ

Hvad er forskellen på motionsballet/seniorballet og BalletFitness?

Ballet Fitness er mindre dans (koreografi) og mere fitness med enkle bevægelser, der gentages mange gange ("reps"). I Ballet Fitness har vi mest fokus på de store led (hofte og skulder).

Fælles for begge koncepter er:
- Den gode holdning
- Spændstighed
- centrering/indre styrke (core-træning)
- Bevægelighedstræning i ofteled og skulderled
- Vertikal træning (op og ned)
 
  Er BalletFitness sikkert?

Ja, hvis du bliver undervist af en dansefagligt kompetent instruktør og hvis du følger instruktørens anvisninger (fx suge maven ind og altid lade knæene pege ud over tæerne). Og så skal du altid oplyse din instruktør om eventuelle fysiske udfordringer, skader o.lign., så du kan få personlig vejledning i, hvordan du træner bedst.
BalletFitness er velkendt i udlandet - især efter at filmen "Black Swan" havde premiere i 2010. Læs artikler nedenfor (på engelsk).

2015: The Independent (London)

2011: The Daily Mail (London)
  Hvordan kan jeg vurdere om instruktøren er dansefagligt kompetent?

Din instruktør skal have en professionel  bevægelses-uddannelse samt have gennemført uddannelse som BalletFitness-instruktør.
 
  Hvordan bliver jeg uddannet som BalletFitness-instruktør?

Du skal have gennemført eller være i gang med en professionel bevægelses-uddannelse (fx fysioterapeut, afspændingspædagog, ergoterapeut, danseinstruktør, fitnessinstruktør, gymnastikinstruktør eller professionel danser).

BalletFitness-instruktør er en dansefaglig efteruddannelse, som du kan gennemføre på din lokale danseskole/fitnesscenter efter aftale med Charlotte.

Du vil herefter få et elektronisk system at undervise efter. Det indeholder 21 øvelser med adgang til trinvideo og musik for hver øvelse. Øvelserne fornys løbende.